De bekleding is een belangrijk onderdeel voor het maken van een keuze. Het bepaalt de uitstraling van het meubel en de kwaliteit ervan moet lang mooi blijven.

Wij hebben stoffen geselecteerd voor alle uiteenlopende woonsituaties en toepassingen. Onze stoffencollectie is samengesteld uit stoffen met katoen, linnen, wol en polyacryl en biedt een ruime keuze aan kleuren. Alle materialen die wij gebruiken, worden met de grootste zorg geselecteerd om de kwaliteit van onze producten te garanderen.

Voor een uitgebreid advies over de juiste bekleding of het beste materiaal voor uw woonsituatie verwijzen wij u door naar onze verkoopadressen. Zij hebben hiervoor de juiste kennis in huis en er is altijd een verkoopadres bij u in de buurt.

Kwaliteitsselectie stoffen

Niet elke stof is geschikt voor elk model. Dit heeft te maken met de dikte en de rek van de stof. Enige plooivorming en/of het vormen van een zitspiegel na verloop van tijd is onvermijdelijk, maar bij sommige stofsoorten gecombineerd met bepaalde modellen is de kans hierop groter. Vandaar dat wij niet alle stofsoorten op alle modellen in collectie aanbieden. Op de productpagina van het betreffende model vind je welke stofsoorten geschikt zijn voor dat specifieke model.

Stoffen met chenille garens

Een aantal van onze stoffen is geweven met chenille garens. Dit zijn stoffen voor de echte liefhebber; de chenille garens kunnen pletten, waardoor een zitspiegel kan ontstaan.

Stoffen met linnen garens

In het gebruik zullen stoffen met een hoger percentage linnen een semi-vintage uitstraling krijgen doordat een lichte waas ontstaat. Deze wordt veroorzaakt door het kneuzen van de vezels van de buitenste laag van het garen (een garen bestaat uit miljoenen vezels). Dit kneuzen heeft overigens geen invloed op de slijtweerstand maar geeft de stof wel een zachte ‘touch’.

Vlekbestendigheid

Wollen stoffen hebben het voordeel van een natuurlijke afweer tegen vlekken. Vlekken dringen minder snel door in de vezels van deze stoffen dan andere stoffen. Stoffen zonder wol of met een laag percentage wol zijn gevoeliger voor vlekken.

Verkleuring

Onder invloed van daglicht verkleurt elke stof na verloop van tijd in meer of mindere mate. De opgegeven lichtechtheid geeft de gevoeligheid voor verkleuren aan. Onze stoffen hebben allemaal een hoge lichtechtheid. Over het algemeen verkleuren lichtere stoffen optisch minder dan donkere kleuren. Het beste is om direct daglicht op de meubels zoveel mogelijk te vermijden.

Lichtechtheid

De lichtechtheid van een stof wordt aan de hand van tests bepaald op een schaal van 1 tot 8, waarbij 1 staat voor sterke verkleuring en 8 voor geen verkleuring. Er worden drie lichtechtheidsklassen onderscheiden:

4 = voldoende
5 = goed
6 = zeer goed

Plooivorming

Gestoffeerd op een bepaald model gedragen niet alle stoffen zich hetzelfde. Dit heeft vooral te maken met de rekbaarheid van de verschillende stoffen. Enige plooivorming is onvermijdelijk. Stoffen met een hoog percentage wol zijn elastischer dan stoffen met een lager percentage wol of stoffen zonder wol. Dit houdt in dat bekledingen zonder wol of met een laag percentage wol eerder enige plooivorming kunnen vertonen in het zit- en ruggedeelte dan bekledingen met een hoog percentage wol. Hoe breder de bank des te eerder plooivorming kan ontstaan.

Pilling

Pilling is het ontstaan van bolletjes op de stof doordat vezels samenkoeken, vaak met vuil. Mede om die reden is het belangrijk om een meubel elke week te stofzuigen. Het pillinggehalte van een stof wordt aan de hand van tests bepaald op een schaal van 1 tot 5, waarbij 1 staat voor snelle pilling in het gebruik en 5 voor het minste pilling in het gebruik. De mate van pilling is afhankelijk van de binding, de vezellengte, de vezelsoort en de intensiteit van gebruik. Pilling heeft overigens geen effect op de houdbaarheid van een stof.

Martindale touren - slijtvastheid

Door middel van een Martindale-test wordt bepaald hoe slijtvast een stof is. Hoe hoger het aantal Martindale touren des te sterker de stof. Vanaf 15.000 touren is een stof geschikt voor normaal woongebruik, vanaf 20.000 touren wordt een stof geschikt geacht voor intensief woongebruik. Meer dan 25.000 touren wil zeggen dat een stof ook geschikt is voor projectinrichting. Alle stoffen in onze collectie zijn geschikt voor intensief woongebruik.

Meer service

Jouw
stalen