Volg ons

Studio Tom Dissel

Van jongs af aan voelt Tom Dissel (1985) zich aangetrokken tot meubels. Doordat zijn opa een meubelfabriek had, kon hij al vroeg van de designwereld proeven. Als klein kind brengt Tom vele uren door met knutselen en producten ontwerpen.

De stap naar de Design Academy Eindhoven, waar hij in 2011 afstudeert, was een logische. Tom zoekt in zijn werk de grenzen op tussen ambacht en industrie. Hij start met ontwerpen door te experimenteren met materialen en vormen. Zo ontstaan verrassende resultaten die hij vervolgens vertaalt naar een functie en uiteindelijk een product. Hierdoor behoudt hij een spontaniteit in zijn ontwerpen die een bepaalde vanzelfsprekendheid uitstraalt.

Tom heeft al sinds zijn studietijd zijn eigen studio in productontwerp. In 2011 heeft Tom met zijn ontwerp Inside Out de Elle Decoration Talent Award gewonnen en is zijn stoel opgenomen in de collectie van Label. In 2014 won Tom de Dutch Design Challenge USA met zijn Home Harbor. 

Design on Stock daagt zichzelf altijd uit. Niets is vanzelfsprekend of standaard. En dat is precies zoals ik er ook in sta. Door samen te werken, door te delen voel ik me als ontwerper die toch vaak alleen werkt onderdeel van een enthousiast, gemotiveerd team. Zo versterken we elkaar en groeien we samen naar een topproduct!

Tumbler fauteuil
Tumbler fauteuil
Leer Loxton 3716 Cliff | Frame in kleur Dark
Cascade 3-zits bank met open chaise longue
Cascade 3-zits bank met open chaise longue
Stof Senna 470 Pencil | Poten in kleur Dark | 2x Rugkussens zonder rol 103 | Rugkussen met rol 103 |
Nosto fauteuil
Nosto fauteuil
Stof Amdal 480 Saffron | Voet in kleur Coal

Ontworpen door Studio Tom Dissel

Cascade
Dé ultieme bank om in neer te ploffen
Nosto
Een draaifauteuil om in weg te dromen
Tumbler
Een compacte fauteuil
Oo-Two bijzettafel
Verkrijgbaar in 5 kleuren
Cascade rugkussen
Door deze website te gebruiken ga je akkoord met onze privacy voorwaarden