Volg ons

Roderick Vos

Roderick Vos (1965) studeerde aan de Design Academy in Eindhoven. Na werkervaring te hebben opgedaan bij Ingo Maurer in München en bij Kenji Ekuan in Tokyo, leidde hij van 1990 tot 1996 een eigen ontwerpbureau in Indonesië. Vanaf 1996 tot 2004 was hij één van de drijvende krachten achter woonwarenhuis Maupertuus in Groningen. Sinds 2004 heeft hij zich volledig geconcentreerd op productvormgeving en werkt hij samen met zijn vrouw Claire Teeuwen, tevens vormgever, vanuit het Brabantse Den Bosch.

Studio Roderick Vos werkt in opdracht van talloze binnen en buitenlandse bedrijven waaronder Driade, Alessi, Design on Stock, Spectrum, Linteloo, Moooi, functionals.eu en Koninklijke Tichelaar Makkum. De vormgever Roderick Vos heeft een bijzondere manier van werken. Vanuit een beperkte schets, die vervolgens direct op ware grootte wordt uitgewerkt, volgt een eerste prototype. Zo komt hij al tijdens het creatieve proces letterlijk in aanraking met alle aspecten van vorm, materiaalbehandeling en productie en blijven veel van zijn producten die typische ambachtelijke uitstraling behouden.

Verschillende producten van Studio Roderick Vos zijn opgenomen in collecties, waaronder het Amsterdam Stedelijk Museum.

Design on Stock geeft mij een frisse vernieuwende kijk op de branche in het algemeen. Er is veel veranderd in de detailhandel de laatste jaren, en het is een verademing om te zien hoe jonge ondernemers met een frisse kijk hier op inspelen, zonder concessies te doen aan de kwaliteit van een product. Het gaat om passie.

Cavalletta stoelen
Cavalletta stoelen
Stof Bardal 620 Blush | Frame in kleur Onyx| Frame in kleur Onyx
Bloq 4-zits 1-arm links & dormeuse rechts
Bloq 4-zits 1-arm links & dormeuse rechts
Stof Milton Elegant 648 Beach | Poten in kleur Coal
BimBom 38 kruk
BimBom 38 kruk
Leer Basque 33 Autumn

Ontworpen door Roderick Vos

Bloq
Een minimalistisch model met maximale details
Cavalletta
Een ranke stoel voor ieder interieur
BimBom kruk
Perfect te combineren tot een mooie compositie
Door deze website te gebruiken ga je akkoord met onze privacy voorwaarden