Volg ons

Gerard van den Berg

Gerard van den Berg (1947) is van jongs af aan bezig geweest met het uiten en ontwikkelen van zijn creativiteit. Al als kleine jongen op de basisschool heeft hij zich verdiept in schilderen en beeldhouwen. Die creativiteit combineert hij in zijn ontwerpen met zijn uitgebreide vakkennis, die hij van jongs af aan heeft opgedaan bij het meubelbedrijf van zijn vader.

‘Voordat ik de schets van een model maak, is in mijn gedachten het ontwerp al getoetst aan alle technische mogelijkheden en onmogelijkheden. Model en techniek verweven zich in mijn hoofd. Daarna ga ik pas schetsen. Ik probeer de enkelvoudige, pure vorm vast te houden vanaf de eerste schets tot en met de uiteindelijke productie'.

Gerard heeft tot 1990 talloze modellen ontworpen voor Montis, het bedrijf dat hij samen met zijn broer oprichtte. In 1991 is Gerard zijn eigen zitmeubelbedrijf Label gestart. Hij ontwerpt daarnaast voor Molteni, Wittmann, Lensvelt en Design on Stock

Ontwerpen van Gerard combineren duidelijke vormgeving met een opvallende materiaalkeuze. Hard metaal ondersteunt een zachte stoffering en het ontwerp laat op een nonchalante manier de natuurlijke eigenschappen en kwaliteiten van de toegepaste materialen tot hun recht komen.

Gedurende zijn carrière heeft Gerard van den Berg diverse prijzen ontvangen, waaronder de Kho Liang Prijs (1984), de Mobilia vernieuwingsprijs (1990), de prijs voor Binnenhuis-architectuur (1991) en de prijs voor het beste Nederlandse meubelontwerp (1984 en 1997).


Vanaf het eerste moment dat ik kennismaakte met Design on Stock zag ik dat de mensen het echt snappen. Ik vind het belangrijk om goede relaties op te bouwen. Design on stock is een goed merk, daar wil ik graag voor ontwerpen. Daarnaast denk ik dat ik de collectie van Design on Stock kan aanvullen met een paar lekker smeuïge meubels.

Amra stoelen
Amra stoelen
Leer Loxton 3706 Glacier | Frame in kleur RVS
Limec fauteuil
Limec fauteuil
Leer Cabo 9706 Marron I Poten in kleur Dark
Limec fauteuil
Limec fauteuil
Leer Bayu 357 Peru | Frame in kleur Dark
Maua fauteuil
Maua fauteuil
Leer Cera 2850 Cognac | Voet in kleur Aluminium
Amra stoelen
Amra stoelen
Leer Cera 5610 Clay | Frame in kleur Dark
Djenné fauteuil
Djenné fauteuil
Leer Basque 33 Autumn | Voet in kleur RVS

Ontworpen door Gerard van den Berg

Limec
Een fauteuil voor lange leesavonden
Djenné
Met deze draaifauteuil kunt u alle kanten op
Gola
Perfect voor liefhebbers van lang natafelen
Amra
Een eetkamerstoel met flexibele rug
Door deze website te gebruiken ga je akkoord met onze privacy voorwaarden