Gerard van den Berg

Gerard van den Berg (1947) is van jongs af aan bezig geweest met het uiten en ontwikkelen van zijn creativiteit. Al als kleine jongen op de basisschool heeft hij zich verdiept in schilderen en beeldhouwen. Die creativiteit combineert hij in zijn ontwerpen met zijn uitgebreide vakkennis, die hij van jongs af aan heeft opgedaan bij het meubelbedrijf van zijn vader.

‘Voordat ik de schets van een model maak, is in mijn gedachten het ontwerp al getoetst aan alle technische mogelijkheden en onmogelijkheden. Model en techniek verweven zich in mijn hoofd. Daarna ga ik pas schetsen. Ik probeer de enkelvoudige, pure vorm vast te houden vanaf de eerste schets tot en met de uiteindelijke productie'.

Gerard heeft tot 1990 talloze modellen ontworpen voor Montis, het bedrijf dat hij samen met zijn broer oprichtte. In 1991 is Gerard zijn eigen zitmeubelbedrijf Label gestart. Hij ontwerpt daarnaast voor Molteni, Wittmann, Lensvelt en Design on Stock

Ontwerpen van Gerard combineren duidelijke vormgeving met een opvallende materiaalkeuze. Hard metaal ondersteunt een zachte stoffering en het ontwerp laat op een nonchalante manier de natuurlijke eigenschappen en kwaliteiten van de toegepaste materialen tot hun recht komen.

Gedurende zijn carrière heeft Gerard van den Berg diverse prijzen ontvangen, waaronder de Kho Liang Prijs (1984), de Mobilia vernieuwingsprijs (1990), de prijs voor Binnenhuis-architectuur (1991) en de prijs voor het beste Nederlandse meubelontwerp (1984 en 1997).

LI 9706 S1
i
Cabo 9706 Marron
Cabo 9706 Marron
Limec
Limec fauteuil

Gerard van den Berg

Vanaf het eerste moment dat ik kennismaakte met Design on Stock zag ik dat de mensen het echt snappen. Ik vind het belangrijk om goede relaties op te bouwen. Design on stock is een goed merk, daar wil ik graag voor ontwerpen. Daarnaast denk ik dat ik de collectie van Design on Stock kan aanvullen met een paar lekker smeuïge meubels.

Gerard van den Berg1
Jouw
stalen