Frederik Roijé

Karakteristiek voor het werk van Frederik Roijé (1978) is het controversiële, de verrassing. Zijn originele ideeën leveren ontwerpen op die perfect passen in deze tijd. Frederik Roijé studeerde in 2001 af aan de Design Academy in Eindhoven.

Zijn stages doorliep hij bij prestigieuze designstudio’s van Piero Lissoni in Milaan en Marcel Wanders in Amsterdam. Sinds 2003 heeft hij zijn eigen studio in interieur- en productdesign. Zijn werk is te zien in musea in onder meer New York, Praag, Milaan en Tokio. “Nieuwsgierigheid is mijn drijfveer. Ik ga voor objecten die het dagelijkse leven fijner maken. Het is mooi als je met de dingen waarmee je samenleeft een connectie hebt. Je gebruikt ze niet alleen, maar ze moeten je ook inspireren."

Portret frederik roijé

Frederik Roijé

De maakindustrie wordt in Nederland te weinig gewaardeerd. We zouden deze veel meer moeten omarmen. Het is geweldig om mooie dingen te kunnen ontwerpen waarmee je anderen blij en gelukkig maakt. Design on Stock begrijpt dat gevoel en streeft naar oorspronkelijke ontwerpen van hoge kwaliteit, met een Nederlands karakter. Dat vind ik fantastisch. Ik ben trots op onze samenwerking!

BA 80 810 WT MUSTARD S
i
Bardal 810 Latte
Bardal 810 Latte
Barrell kruk
Barrell kruk
Jouw
stalen