Edward van Vliet

Edward van Vliet (1965) legde de basis voor zijn vak aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht en specialiseerde zich op interieur en industriële vormgeving aan de Design Academy Eindhoven, waar hij in 1989 afstudeerde.

Naast textielontwerp, waar zijn roots liggen, kregen meubel- en verlichtingsontwerpen een plaats in zijn inmiddels twintigjarig repertoire. Studio Edward van Vliet (SEVV) is gevestigd in Amsterdam. Met een sterk op elkaar ingespeeld creatief team ontwikkelt Van Vliet uiteenlopende concepten op het gebied van productontwerp, textielontwerp en interieurontwerp en werkt hij voor Nederlandse en internationale opdrachtgevers.

Met zijn ontwerpen voor Moroso, Italamp, Venini en Design on Stock heeft hij zijn naam als ontwerper gevestigd. Edward vertaalt zijn visie, creativiteit en jarenlange ervaring in unieke (interieur) concepten, waarbij hij het ontwerp voor een meubel combineert met 2-dimensionale patronen, prints en grafische elementen. In zijn ontwerpen spelen gelaagdheid, patronen en kleuren een grote rol. Door het toepassen van contrasterende materialen en verschillende designs ontstaan sterke en verrassende concepten. De ontwerpen van Edward van Vliet zijn duidelijk te herkennen aan een mix van culturele invloeden, kleurrijke patronen en natuurlijke materialen, waarbij hij gebruik maakt van de meest recente technieken. De combinatie van vakmanschap en invloeden uit het Westen, Midden-Oosten, Afrika en Azië vormen de basis voor zijn unieke designs.

Edward van Vliet keuze 1

Edward van Vliet

Tijdens het eerste gesprek met Design on Stock viel mij meteen op hoe bevlogen de mensen achter dit label zijn. Het enthousiasme, de liefde voor het vak en de efficiënte manier van werken straalde er vanaf. Het gedachtegoed achter hun manier van produceren, wat zij willen bereiken en op welke manier: het is allemaal even doordacht.

KO social
Jouw
stalen