Hoe werkt ons concept?

Met passie de mooiste producten maken

Design on Stock is in 2005 uit liefde voor het vak geboren. We houden van design en kwaliteit, van ons werk tot in perfectie uitvoeren. Daarom ontwerpen, ontwikkelen en maken wij al jarenlang hoogwaardige designmeubels waarvan klanten lang en zorgeloos kunnen genieten.

Design on Stock is onderdeel van de Dutch Quality Group. Wij produceren elk meubel op bestelling en houden bewust het productieproces in eigen beheer in Nederland. Onze ervaren vakmensen optimaliseren continu het proces van ontwerp tot meubel.

Hieronder leest u alles over het concept van Design on Stock.

Een compacte collectie

De collectie van Design on Stock bestaat uit banken, fauteuils, stoelen en accessoires. Onze focus ligt op banken en fauteuils. We willen designliefhebbers blij maken met hoogwaardige zitmeubels waar ze jarenlang plezier van hebben. Wij bieden hen bewust een compacte en overzichtelijke collectie, waarin alles op elkaar is afgestemd. Dat maakt kiezen niet alleen leuk en makkelijk, maar ook veilig. Bewezen materialen en technieken gaan schuil achter onze producten. We houden van tijdloze ontwerpen, die jarenlang meegaan. Daarom volgen wij nauwlettend alleen de grote verschuivingen van onze doelgroep op het gebied van wonen. Design on Stock is dus niet trendsettend maar trendvolgend. Hierdoor blijft ons merk herkenbaar, overzichtelijk en houden we onze focus op kwaliteit.

We doen wat we beloven

Bij Design on Stock houden we van duidelijkheid. ‘Vindt u het niet terug in onze prijzen? Dan kunt u het niet bij ons bestellen.’ De collectie is zo samengesteld dat alle kwaliteiten stof en leer vertegenwoordigd zijn binnen de meest commerciële kleuren van het moment. En doordat onze collectie compact is, zijn alle kleuren zo goed als altijd op voorraad.

HA EP 322 D

Kwaliteit uit Waalwijk

De meubels van Design on Stock worden met oog voor detail en aandacht voor ergonomie ontwikkeld en geproduceerd. Dat doen we in eigen beheer vanuit onze productielocatie in Waalwijk. We hebben grip op het productieproces van ontwerp tot eindproduct en kunnen snel schakelen wanneer dit nodig blijkt. Ook de meeste stoffen uit onze collectie beheren we zelf. Dit maakt dat we kort op de bal zitten voor product- en procesverbeteringen of voor het verlenen van service. We hebben hiervoor onze eigen vakmensen in huis. We produceren elk meubel op bestelling. Met onze productie in Waalwijk stimuleren we de lokale economie en vindt er relatief weinig transport plaats. De grondstoffen en het productieproces voldoen aan alle Nederlandse normeringen. Zo houden we onze voetafdruk zo klein mogelijk. Kwaliteit zit dus niet alleen in onze producten, maar ook in ons productieproces en de aandacht voor mens en milieu.

Focus op retail

Design heeft met liefde te maken. Kiezen voor iets moois, heeft iets bijzonders. Dit is waar onze samenwerking glans krijgt. Wij werken uitsluitend met zorgvuldig geselecteerde verkooppunten opdat de consument wordt voorzien van correcte en complete informatie en een passend advies krijgt. Ook vinden wij het belangrijk dat de consument in een kwalitatief hoogstaande omgeving onze producten kan ervaren. Daarom focussen we ons volledig op retail als belangrijkste verkoopkanaal.

In onze collectie staan de actuele ‘winning combinations’ centraal. Een ‘winning combination’ is een op data gebaseerde beste combinatie van modelkeuze, uitvoering en bekleding. U vindt de ‘winning combinations’ jaarlijks geüpdatet terug in onze fotografie, showroom en het magazine. Dit doen wij in samenwerking met een trendwatcher, die jaarlijks een aantal actuele woonstijlen selecteert voor de presentatie van onze producten.

In combinatie met uw kennis en ervaring met de consument, kunnen we vervolgens de beste settings voor uw winkel samenstellen. We geloven daarbij in ‘de kracht van herhaling’: hoe eenduidiger en herkenbaarder de presentatie van Design on Stock in uw winkel, hoe sterker de klant hierop zal reageren. Door uw en onze expertise goed te bundelen, kunnen we de klant optimaal bedienen. En dat is precies waar we beiden naar streven.

Jouw
stalen